fredag 2. april 2010

Lydighetskurs!!

I klubben ble det reklamert med to helgekurser før jul: klikkerkurs for nybegynnere i januar og klikkerkurs for konkurranseekvipasjer i februar. Begge kursene med Kristin Gudem som instruktør. Jeg meldte oss på til begge kursene, og håpet av det skulle gi oss motivasjon for videre trening. Desverre ble nybegynnerkurset avlyst fordi det var for få påmeldte, og jeg regnet da med at det ikke ble noe kurs for oss... Der tok jeg feil; Vi fikk bli med på konkurransekurset :-)))

Bissie hadde fått klikkeren betinget, men noe mer fornuftig kan det jo ikke sies at vi hadde gjort før kurset... hehe Jeg stilte spent opp på fredagen til teori, og da vi tok den obligatoriske runden rundt bordet for å presentere oss og hundene så måtte jeg jo innrømme at vi kanskje ikke var helt i målgruppen for kurset. Har trent positivt med Bissie, men mye med lokking og luring. Det som er utrolig artig er at dette er et av de beste kursene jeg noengang har vært på!!

I løpet av kvelden med teori fikk jeg mange "aha-opplevelser", og lærte utrolig mye. Så på lørdagen stilte jeg og Bissie opp med masse entusiasme. Det første vi skulle trene på var fri ved fot, og jada... Bissie gikk for langt fremme. Det visste jeg egentlig, men etter x antall år med hund som henger etter så er man bare kjempehappy for å få en som virkelig er "med". Jeg lærte hvordan jeg effektivt kunne få henne lengre bak, og tror det har hjulpet...

Ellers gikk vi gjennom mange øvelser i løpet av helgen: ruta, neseprøve, innkalling, apportering, stå og dekk både fra holdt og under bevegelse, felles dekk og sitt og så videre og så videre..... Kjempegøy:-)))

I forhold til klikkeren så brukte vi den på noen øvelser med godt resultat, mens vi på andre øvelser lot den ligge i lomma. Det fungerte veldig bra for oss.

Så en liten oppsummering av kurset... hehe

Det var et kjempekurs med en utrolig engasjerende instruktør, og vi lærte masse. Etter kurset var motivasjonen på topp, og jeg planla til og med på hva jeg skulle trene på FØR jeg kom på trening:-o Vi rakk å trene en mnde før hormonene til Bissie tok over, og hun fikk løpetid i en alder av fjorten mnder... hehe Siste mnden har vi ikke trena i det hele tatt fordi hun har vært absolutt hjemme alene oppi hodet, men startet opp igjen for tre dager siden. Så nå er det lydighetstrening fremover igjen:-)

Dersom det kommer et nytt kurs så VIL vi være med:-))


Bissie søker etter neseprøven med min lukt på....

... "jeg fant, jeg fant"... Lykkelig liten frøken:-))

"Står jeg i ruta nå eller?" *klikk*

Fellesøvelsene ble sterkt kost når det begynte å rulle tennisballer både foran og bak, men flike jenta:-)))

2 kommentarer:

  1. det var jammen på tide, og så stor som skjønne Bissi er blitt.

    SvarSlett
  2. Bedre seint enn aldri... hehe

    Stor og stor, men akkurat passe;-)

    SvarSlett